Sudety ZachodnieSudety ZachodnieSudety Zachodnie
  Top » Sudety Zachodnie » Miejscowości,
dzielnice,osady
» Pobiedna » Recenzje
Imieniny dziś obchodzą:
Adela, Erast, Felicyta, Klemens, Klementyn, Orestes, Przedwoj,
Porozmawiaj na forumForumPorozmawiaj na forum
 |  Moje Konto
Kategorie
Drogi, trasy,
rozdroża
 (23)
Grupy skalne,
skały, skałki
 (55)
Miejscowości,
dzielnice,osady
 (61)
Przełęcze,doliny,
Obniżenia
 (35)
Rezerwaty Przyrody,
Parki
 (3)
Strumienie,rzeki,
stawy,mokradła
 (86)
Szczyty gór,
wzgórza,pagórki
 (108)
Zabytki przyrody,
kultury,ruiny
 (10)
Losowe zdjęcie
Gierałtówek - dawne obserwatorium astronomiczne, pózniejsza wieża widokowa "Kaiser Willhelm Thurm". Stan obecny.
Gierałtówek - dawne obserwatorium astronomiczne, pózniejsza wieża widokowa "Kaiser Willhelm Thurm". Stan obecny.
Autor/Przesłał: Tadeusz
Regiony
Forum
Aktualnie na Forum:
1 gości
Temat: Ostatnia odpowiedź:
Chrośnica 29-08-2017 08:26
Anonymous
jura
Rozhledna Eliška Brak odpowiedzi
Dziwna tablica w Ciszycy Brak odpowiedzi
Wspomnienia ze Strażnicy WOP 11-02-2015 21:42
andrzej s.
Czwarte miejsce jeszcze w zasięgu – zależy to od Was Brak odpowiedzi
Ostatnio w albumie:

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:45

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:11

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:06:37
Co nowego? więcej
listopad 2017
- Dzień jak codzień
- Dzień dzisiejszy
- Warto zobaczyć

News
2006-12-23 18:55:59


Wapienna
Szybkie Wyszukiwanie
 
Wpisz słowo aby wyszukać miejsce.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Szukaj w Google
Google
Informacje
Bibliografia
Ksiega Gości
Regulamin GOT
Dekalog Turysty Górskiego
Korzystanie z Serwisu
Kontakt
Pobiedna 401-474m n.p.m.
od kajak Data Dodania: niedziela, 23 lipiec 2006 11:45:40
Zaczynam ze Wszystkimi Przyjaciółmi Pobiednej dyskusje:Pytanie pierwsze:jak nazywało się kino?

Ocena: 3 z 5 Gwiazdek! [3 z 5 Gwiazdek!]
od andrzej gnoiński Data Dodania: sobota, 22 lipiec 2006 22:24:15
Witam serdecznie.Też jestem zdziwiony dzisiejszą nieobecnością klubowiczów.W zasadzie jesteśmy nocnymi markami i jeszcze można wszystko nadrobic.Pani Marzeno my jako miłośnicy Pobiednej dopiero się organizujemy.Do naszego klubu mogą nalezec wszyscy którym leży na sercu dobro Pobiednej i jest bez znaczenia czy są posiadaczami internetu czy też nie.Najpierw musimy zorganizowac spotkanie na którym uzgodnimy plan naszego działania.Na razie są problemy z ustaleniem terminu przyjazdu byłych mieszkańców Pobiednej.Najlepiej jak klubowicze mieszkający na miejscu zorganizują spotkanie i podejmą stosowne decyzje.Nas przyjezdnych zawsze będzie kłopot zebrac w jednym czasie.Co sądzicie o mojej propozycji?Pozdrawiam Andrzej G.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od marzena Data Dodania: sobota, 22 lipiec 2006 21:37:30
No tak! Weekend! I nikogo nie ma :-(. Codziennie tyle wpisow przybawalo, ze strach bylo kilka dni opuscic aby nadazyc .A tu dzisiaj - nic! Ale to znaczy, ze Panstwo wypoczywaja, a to z kolei zaowocuje nowymi pomyslami lub wiadomosciami :-))). GORACO pozdrawiam.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 22:24:50
Panie Marianie przepraszam, ale z tym" kajaczkiem" to byl tylko zart. Pozdrawiam.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 22:23:09
Panie "Kajaczku"ja rowniez witam i zapraszam do dyskusji.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od marzena Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 21:21:09
Witam ponownie wszystlich milosnikow Pobiednej! A raczej "Internetowy Klub Milosnikow Pobiednej". Hm, a co z tymi, ktorzy sa fanami Pobiednej a nie maja internetu?! Mozliwe,ze oni byliby pomocni w rozwiazaniu niektorych kwestii poruszanych tutaj? Moze planujac spotkanie ,wzielibysmy te osoby rowniez pod uwage? I kto wogole nalezy do tego klubu, bo chyba nie wszyscy piszacy sa klubowiczami?
Bardzo zaluje, ale nie pochodze z Pobiednej i nie mam raczej wspomnien jej dotyczacych. No moze poza dwoma.Ponad dwadziescia lat temu (nie bedac jeszcze mieszkanka Pobiednej) kapalam sie w stawie kolo kina .Wtedy jeszcze bylo to mozliwe, ale patrzac wiosna tego roku na ten sam staw, nie zamoczylabym nawet stopy. I moze to juz nikomu nie przeszkadza,jesli mozna wykapac sie w jeziorku przy remizie strazackiej (przynajmniej kiedys mozna bylo). I kapalm sie w lazni o ktorej juz wspominala Pani Lidia. Ale mieszkam w Pobiednej i chcialabym ,aby dzialo sie w niej coraz lepieji i aby piekniala nam ,byc moze z nasza pomoca.
A moze moglibysmy napisac nasza wspolna wersje historii Pobiednej?
Czy ktos policzyl ile jest tych naszych stron?To juz 22 STRONA!
GORACO pozdrawiam.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od andrzej gnoiński Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 18:42:03
Witaj Kajaczku.To najwspanialsza wiadomośc jaką mogłem przeczytac.Skoro zostajesz to już Cię zaprzęgam do roboty.Widzisz[a raczej czytasz co tu się dzieje] musisz się w to włączyc.Twoja osoba i Twoje wspomnienia są nam bardzo potrzebne.Bardzo dużo czasu spędzaliśmy razem więc mozemy swoje wspomnienia uzupełniac.Drodzy miłośnicy Pobiednej przedstawiam Wam mojego serdecznego Przyjaciela,też byłego mieszkańca Pobiednej który nie jedno widział i nie jedno wie.Pozdrawiam Andrzej G.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od kajak Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 17:48:31
Antek jestem na linii i pewnie zostanę Marian

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Elka110 Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 15:53:22
Polecam artykuły "Marzenie inż.Webera czyli słów kilka i kolei izerskiej" oraz "Śladem zwinietych torów" (www.kolej.one.pl)

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: piątek, 21 lipiec 2006 14:08:28
Witam.
Zgadzam sie ze historia Pobiednej jest bardzo skomplikowana podobnie jak jej linia kolejowa. Gdy budowano linie kolejowa do Pobiednej i dalej do Jindrichovic to na 4,9 km nowej trasy zostal zbudowany przystanek Wolimierz - na poczatku nazywal sie Neu Scheibe a nastepnie Volkersdorf (slady drewnianej krawedzi peronowej widoczne sa do dzisiaj). Natomiast na 6,1 km tej trasy zbudowano stacje z budynkiem dworcowym w Pobiednej - faktem jest ze znajdowala sie ona w Gromadnie- koloni Wolimierza graniczacej z Uniecicami to jednak nazwa stacji obowiazywala Wigandsthal. Zgadzam sie z tym ze obowiazywala rowniez nazwa dwuczlonowa tej stacji: Wigandsthal - Bab Schwarzbach, ale ta nazwa obowiazywala tylko w latach 30-tych XX wieku. Wprowadzono ta nazwe tylko ze wzgledu na turystow ktorym latwiej bylo w ten sposob dotrzec do Bab Schwarzbach poniewaz byla to najblizej polozona stacja kolejowa, a jak wiemy ruch turystyczny w tamtych czasach odbywal sie glownie koleja.
Cisze sie ze ktos nowy zabral glos w naszych dyskusjach - zapraszam nastepnych.
Pozdrawiam wszystkich.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
Wyświetlono rekordy od 711 do 720 (z 936 znalezionych)
Stron: [<< Poprzednia]  ... 71  72  73  74  75  76  77  78  79  80 ...  [Następna >>] 
Powrót Napisz Recenzję
Informacje o regionie
Inne miejsca
Powiedz Znajomemu
 
Powiedz o tym miejscu komuś, kogo znasz.
Recenzje (1083) więcej
Pobiedna
Wigandzie68, o-
statnio trudno z fotkami wstrzelić się w kapr ..

5 z 5 Gwiazdek!
Kursy walut
Ważniejsze linki
Kamery w sudetach
Pogoda dla Sudetów Zachodnich
Mapa radarowa Polski
Rozkład jazy PKP
MZK Jelenia Góra
PKS Jelenia Góra
KRY-CHAbis (przejazdy Jelenia - Wrocław)
Karkonosze ON-LINE
Sudety - Informator Turystyczny
Wyprawy w Sudety
Sudecki Informator Turystyczny
naszesudety.pl
Twoje Sudety
Miesięcznik "Sudety"
Sudety.it
SZKLARSKA PORĘBA - Baza noclegowa inf. turystyczne noclegi
Oficjalna strona miasta KOWARY
KarkoMega - nocleg w Karkonoszach i Górach Izerskich
Dolny Śląsk - Informacja Turystyczna
Karkonosze - informacje, noclegi, szlaki, miejscowości i historia
Przesieka - serwis internetowy
Borowice
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
PTTK Oddział "Sudety Zachodnie"
Dolny Śląsk jakiego nie znacie...
Książański Park Krajobrazowy,Książ,Park Krajobrazowy,Zamek Książ
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
Forum Górskie - 321gory
Banery
Jelenia Góra i okolice
Sudecka TopLista
Linki Pozycjonowanie
Jelenia Góra
Toplista YES
TOPLISTA STRON JELENIA GÓRA I OKOLICE!!
Najlepsze z Dolnego Śląska
Polskie góry - toplista
RANKING TURYSTYCZNYCH STRON INTERNETOWYCH
Najlepsze górskie strony
Darmowy katalog stron
....::::GŁOSUJCIE::::....
Czy podoba Ci sie ta strona ?
TakNie

Zobacz wyniki
Darmowy Katalog Stron
Słoneczny Katalog Stron
Katalog stron Sznurki
Katalog stron Grafbox
Darmowy Katalog Stron SEO
Prosty Darmowy Katalog Stron

darmowe liczniki
Copyright © 2003 osCommerce
Powered by osCommerceProfessional & updated by Robalek
Sponsor - "KKF" Jelenia Góra
Mojej siostrze " "