Sudety ZachodnieSudety ZachodnieSudety Zachodnie
  Top » Sudety Zachodnie » Miejscowości,
dzielnice,osady
» Pobiedna » Recenzje
Imieniny dziś obchodzą:
Bogusława, Maksymilian, Maria Magdalena, Teodor, Teodozja,
Porozmawiaj na forumForumPorozmawiaj na forum
 |  Moje Konto
Kategorie
Drogi, trasy,
rozdroża
 (23)
Grupy skalne,
skały, skałki
 (55)
Miejscowości,
dzielnice,osady
 (61)
Przełęcze,doliny,
Obniżenia
 (35)
Rezerwaty Przyrody,
Parki
 (3)
Strumienie,rzeki,
stawy,mokradła
 (86)
Szczyty gór,
wzgórza,pagórki
 (108)
Zabytki przyrody,
kultury,ruiny
 (10)
Losowe zdjęcie
Widik na Świeradów z drogi na Czeniawę
Widik na Świeradów z drogi na Czeniawę
Autor/Przesłał: Janusz
Regiony
Forum
Aktualnie na Forum:
1 gości
Temat: Ostatnia odpowiedź:
Chrośnica 07-02-2017 12:18
Anonymous
Chrośnica
Rozhledna Eliška Brak odpowiedzi
Dziwna tablica w Ciszycy Brak odpowiedzi
Wspomnienia ze Strażnicy WOP 11-02-2015 21:42
andrzej s.
Czwarte miejsce jeszcze w zasięgu – zależy to od Was Brak odpowiedzi
Ostatnio w albumie:

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:45

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:11

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:06:37
Co nowego? więcej
maj 2017
- Dzień jak codzień
- Dzień dzisiejszy
- Warto zobaczyć

News
2006-12-23 18:55:59


Wapienna
Szybkie Wyszukiwanie
 
Wpisz słowo aby wyszukać miejsce.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Szukaj w Google
Google
Informacje
Bibliografia
Ksiega Gości
Regulamin GOT
Dekalog Turysty Górskiego
Korzystanie z Serwisu
Kontakt
Pobiedna 401-474m n.p.m.
od Renata Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 11:43:41
Witajcie.
Usiadałm do komputera z przeświadczeniem,że będe tu pisać sama. Trudno. A tu niespodzianka i to jaka miła.
Meffer ma rację, sytuacja poprawia się, ale tylko u nas. W Leśnej np. mieszkańcy czekają czy Kwisa wystąpi z brzegów czy nie.Poziom wody podnosi się stale, tym bardziej,że Czocha musi zrzucać więcej wody. Ci, którzy mieszkają w pobliżu rzek i w okolicy terenów zalewowych są przygotowani na trudne chwile. Oczywiście nie znam powodzi w Pobiednej, ale pamiętam z dzieciństwa jakie to okropne. Tam gdzie chodziłam do szkoły, zdarzało się, że uczniowie, chociaż nie tylko oni, sprzątli skutki powodzi. Pamietam szczepirnia przeciw tyfusowi. Na całe życie pozostanie mi w pamięci zapach mułu i nie wiadomo czego jeszcze na korytarzach szkolnych, na sprzętach. Kiedy teraz to sobie przypominam, to muszę stwierdzić,że nikt z nas nie narzekał, nie marudził,że trzeba to sprzatnąć.Ba, nawet rodzice nie mieli o to pretensji. Niestety, dziś bywa inaczej. Zbyt często krzywimy się, gdy trzeba coś zrobić społecznie, dla innych, bezinteresownie, bo sytuacja tego wymaga. Ogladamy się na innych. Niepotrzebnie.
Byłabym jednak niesprawiedliwa, gdybym na tym zakończyła mój post. Jest wielu wokół mnie społeczników.Ludzi dobrych, szczerych i uczciwych. Chcą mi pomagać i robią to świetnie. To moi wspópracownicy, rodzice oraz Ci, którzy nie sa bezpośrednio zwiazani ze szkołą. Ich zaangażowanie dodaje sił innym. Mam tylko jeszcze jedno marzenie. Chciałabym, by było ich trochę więcej. Aby odciążyli tych, którzy są zawsze w gotowosci.
Pozdrawiam razem ze słoneczkiem, które coraz śmielej przedziera się przez chmury.
Coś sobie przypomniałam, ale to już nastepnym razem.
W między czasie,może ktoś odpowiedziałby mi na pytanie. Co robiliście po lekcjach w Pobiednej? Jak spędzliście wolny czas? Ciekawe czy tak samo jak dzieciaki dziś?

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 10:20:41
A w tej chwili to nawet zaczęło świecic słońce.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 10:16:46
Witam
W samej Pobiednej nie ma żadnej powodzi, już od kilku godzin deszcz nie pada. A z dojazdem to jest różnie sytuacja zmienia sie z godziny na godzine (na lepszą). Jeszcze niedawno nie było przejazdu droga Jelenia Góra - Szklarska Poręba, ale myśle ze z dojazdem nie bedzie problemu bo inne drogi są przejezdne. A gdy tylko przestanie padac to woda w górskich rzekach zaraz opadnie i powodzie przeniosą sie dalej na pólnoc kraju. Z tego co wiem to w Świeradowie powódż wyrządziła duże szkody, ale woda już opada. A wiec, spokojnie można przyjeżdżac w nasze okolice. Zapraszamy.
Pozdrawiam.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od andrzej gnoiński Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 10:14:03
Cześc "kajak".Chłopie nie ma odwołania naszego spotkania.następnej okazji może nie byc.Ja też nie jestem pewny jak dojadę,ale do odważnych świat należy.Myślę że przerwa 38 lat od naszego ostatniego spotkania jest dośc mocną motywacją aby nie rezygnowac z wyjazdu.Pozdrawiam Andrzej G.A u nas w Szczecinie świeci słoneczko!!!!!!!!!!!jeszcze.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od kajak Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 09:22:39
Bardzo się zmartwiłem sytuacją powodziową w moich pięknych stronach.Wybieram się tuż,tuż do wyjazdu,a nie wiem jaka jest sytuacja w samej Pobiednej?Z komunikatów wynika,iż nie przejadę do Zakrętu Smierci od Swieradowa.Ustaliliśmy,że spotkamy się z Antkiem{Andrzejem},ale czy nie doleje więcej?Moż Ktoś z Pobiednej napisze jaka jest obecna sytuacja?Będę wdzięczny-pozdrawiam Kajak.

Ocena: 3 z 5 Gwiazdek! [3 z 5 Gwiazdek!]
od Robert.K.-USA Data Dodania: wtorek, 08 sierpień 2006 03:18:03
Kochani przykro mi z powodu powodzi na Dolnym Sl. Mam nadzieje ze nikomu nic zlego sie nie stalo i deszcze przestana szybko padac. Nieuwierzycie ale nawet u nas byla wzmianka w Tv, na ten temat nawet ,krotki wywiad z mieszkancem Gryfowa. moim zdaniem wiaze sie to z brakiem pieniedzy ,regulacja rzek naprawy tam ,mostow itd,Mimo tego mialem troche szczescia dzisiaj aczkolwiek .Przyznam z wielka przyjemnscia ze rozmawialem chwilke z mila osoba ,ktora jest Pani Ela szkoda ze trwalo to tylko chwilke ale zawsze to cos:)) mam nadzieje ze bede mial wiecej sposobnosci do takich rozmow z wieloma osobami.Jeszcze raz pozdrawiam i trzymam za was kciuki.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: poniedziałek, 07 sierpień 2006 11:33:05
Witam
Pada, pada, pada - przed chwiłą słyszałem w radio że poziom wody na Kwisie w Mirsku (parę kilometrów od Pobiednej) zaczyna robić się niebezpiecznie wysoki. Jeszcze parę godzin deszczu i może tam być powodż.
Chociaż Kwisa nie zagraża Pobiednej i mieszkańcy Pobiednej śpią spokojnie to nie zawsze tak było - ten niewielki potok Łużyca, który przepływa przez Pobiedną także potrafi być niebezpieczny.
Żródła historyczne odnotowują, że w latach 1672-1897 w Pobiednej było co najmniej 10 powodzi. W czasie jednej z nich, a miało to miejsce w Zielone Światki roku 1749 uszkodzeniu uległ jeden z mostów na Łużycy oraz budynek apteki.
Pozdrawiam.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od andrzej gnoiński Data Dodania: sobota, 05 sierpień 2006 20:00:34
Witam deszczowo wszystkich.Panie Meffer w temacie powodzi najbardziej utkwiło mi to jak nasza rzeczka nie mieściła się w swoim korycie.Woda niosła wszystko,nawet poteżną belkę która nie zmieściła się pod mostem na ulicy Nowomiejskiej[koło Kasali].Wtedy to wszystko co niosła woda zaczepiało się o belkę powodując niebezpieczne spiętrzenie wody.Ale dzielni mieszkańcy nie dopuscili do tego aby woda wystąpiła z koryta.Za moim domem[ul.Polna10]płyną [ichyba nadal płynie]strumyk,który wpadał do stawu Piotrowskiego on też wystąpił z koryta zalewając okoliczne pola.A gdy woda opadła ja z bratem brałem wiadro i szliśmy zbierac piękne pstrągi,które wypłyneły z rowu.Były to czasy kiedy w tym strumieniu były pstrągi i raki,dawniej ponoc były też szczupaki.Pani Renato bardzo dużo było humorystycznych zdarzeń w naszej szkole,wolał bym to opowiedziec niż pisac.Jak przyjadę proszę przypomniec to się pośmiejemy.Z wpisów wnioskuję że niektórych nie będzie w czasie mojego przyjazdu a szkoda.Pozdrawiam POGODNIE Andrzej G.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od meffer Data Dodania: sobota, 05 sierpień 2006 14:42:15
Witam
Jak to nikogo nie ma? - jestesmy - tylko wszycsy chcieliby czytac, a piszacych niewielu.
Ciepłego weekendu zycze i pozdrawiam wszystkich.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Renata Data Dodania: sobota, 05 sierpień 2006 14:07:00
Przyszedł mi do głowy pewnien pomysł. Co byście powiedzieli na to,żeby kto chce, kto może opisał krótko jakąś zabawną historyjkę, anegdotę, zdarzenie związane ze szkołą. W większości jesteśmy złączeni z nią jako dawni uczniowie, albo nasi bliscy uczęszczali do niej, albo pracowali w niej nasi znajomi, sami pracujemy. Proszę się nad tym zastanowić, albo najlepiej pisać odrazu, bez zastanowienia:-))) Wiem,że wspomnienia szkolne to istna kopalnia humoru i wzruszenia. NA poczatku mojej pracy P.W. Radecka i P. A. Buca opowiadały mi takie anegdoty. Do dziś je pamiętam. To było wspaniałe.
Kiedyś zaczęła P.Lidia o darach przywiezionych do szkoły. Panie Andrzeju i inni czekam. Mam nadzieję,że nie tylko ja, ale i inni.
Kol. Elu, Ty odziedziczyłaś humor po mamie, zatem skrobnij coś, od siebie, albo w Jej imieniu.
Pozdrawaim.
P.S. Gdzie Wy wszyscy się podziewacie? Chyba nie na plaży.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
Wyświetlono rekordy od 611 do 620 (z 936 znalezionych)
Stron: [<< Poprzednia]  ... 61  62  63  64  65  66  67  68  69  70 ...  [Następna >>] 
Powrót Napisz Recenzję
Informacje o regionie
Inne miejsca
Powiedz Znajomemu
 
Powiedz o tym miejscu komuś, kogo znasz.
Recenzje (1083) więcej
Pobiedna
Tak, to prawda. Duch w nas zamiera. Może taka jest kolej rze ..
5 z 5 Gwiazdek!
Kursy walut
Ważniejsze linki
Kamery w sudetach
Pogoda dla Sudetów Zachodnich
Mapa radarowa Polski
Rozkład jazy PKP
MZK Jelenia Góra
PKS Jelenia Góra
KRY-CHAbis (przejazdy Jelenia - Wrocław)
Karkonosze ON-LINE
Sudety - Informator Turystyczny
Wyprawy w Sudety
Sudecki Informator Turystyczny
naszesudety.pl
Twoje Sudety
Miesięcznik "Sudety"
Sudety.it
SZKLARSKA PORĘBA - Baza noclegowa inf. turystyczne noclegi
Oficjalna strona miasta KOWARY
KarkoMega - nocleg w Karkonoszach i Górach Izerskich
Dolny Śląsk - Informacja Turystyczna
Karkonosze - informacje, noclegi, szlaki, miejscowości i historia
Przesieka - serwis internetowy
Borowice
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
PTTK Oddział "Sudety Zachodnie"
Dolny Śląsk jakiego nie znacie...
Książański Park Krajobrazowy,Książ,Park Krajobrazowy,Zamek Książ
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
Forum Górskie - 321gory
Banery
Jelenia Góra i okolice
Sudecka TopLista
Linki Pozycjonowanie
Jelenia Góra
Toplista YES
TOPLISTA STRON JELENIA GÓRA I OKOLICE!!
Najlepsze z Dolnego Śląska
Polskie góry - toplista
RANKING TURYSTYCZNYCH STRON INTERNETOWYCH
Najlepsze górskie strony
Darmowy katalog stron
....::::GŁOSUJCIE::::....
Czy podoba Ci sie ta strona ?
TakNie

Zobacz wyniki
Darmowy Katalog Stron
Słoneczny Katalog Stron
Katalog stron Sznurki
Katalog stron Grafbox
Darmowy Katalog Stron SEO
Prosty Darmowy Katalog Stron

darmowe liczniki
Copyright © 2003 osCommerce
Powered by osCommerceProfessional & updated by Robalek
Sponsor - "KKF" Jelenia Góra
Mojej siostrze " "