Sudety ZachodnieSudety ZachodnieSudety Zachodnie
  Top » Sudety Zachodnie » Miejscowości,
dzielnice,osady
» Pobiedna » Recenzje
Imieniny dziś obchodzą:
Bernard, Celina, Dobromił, Elżbieta, Hilary, Klemencja, Pelagia, Pelagiusz, Urszula, Wszebora,
Porozmawiaj na forumForumPorozmawiaj na forum
 |  Moje Konto
Kategorie
Drogi, trasy,
rozdroża
 (23)
Grupy skalne,
skały, skałki
 (55)
Miejscowości,
dzielnice,osady
 (61)
Przełęcze,doliny,
Obniżenia
 (35)
Rezerwaty Przyrody,
Parki
 (3)
Strumienie,rzeki,
stawy,mokradła
 (86)
Szczyty gór,
wzgórza,pagórki
 (108)
Zabytki przyrody,
kultury,ruiny
 (10)
Losowe zdjęcie
Panorama Karkonoszy (widok z Górzyńca)
Panorama Karkonoszy (widok z Górzyńca)
Autor/Przesłał: Magdallena
Regiony
Forum
Aktualnie na Forum:
1 gości
Temat: Ostatnia odpowiedź:
Chrośnica 29-08-2017 08:26
Anonymous
jura
Rozhledna Eliška Brak odpowiedzi
Dziwna tablica w Ciszycy Brak odpowiedzi
Wspomnienia ze Strażnicy WOP 11-02-2015 21:42
andrzej s.
Czwarte miejsce jeszcze w zasięgu – zależy to od Was Brak odpowiedzi
Ostatnio w albumie:

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:45

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:11

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:06:37
Co nowego? więcej
październik 2017
- Dzień jak codzień
- Dzień dzisiejszy
- Warto zobaczyć

News
2006-12-23 18:55:59


Cisowiec
Szybkie Wyszukiwanie
 
Wpisz słowo aby wyszukać miejsce.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Szukaj w Google
Google
Informacje
Bibliografia
Ksiega Gości
Regulamin GOT
Dekalog Turysty Górskiego
Korzystanie z Serwisu
Kontakt
Pobiedna 401-474m n.p.m.
od marian folusz Data Dodania: czwartek, 18 styczeń 2007 09:59:34
Witam Wszystkich.Bardzo się ucieszyłem widząc nowe (stare)fotografie z tamtych lat szkolnych.To takie wzruszające oglądanie dawnych kolegów,niestety niektórych już nie żyjących.Jestem przekonany,że takie zdjęcia się pojawią na tej stronie co ucieszy wszystkich.Pozdrawiam Marian Folusz.

Ocena: 3 z 5 Gwiazdek! [3 z 5 Gwiazdek!]
od Joanna Data Dodania: środa, 17 styczeń 2007 22:01:17
Rzeczywiście - przypomnieliście mi te wyjące wiatry z Pobiednej! Kiedy byłam mała, a w zasadzie i do tej pory tak czuję, bałam się bardzo kiedy tak wiało a ja miałam zasnąć w sypialni u babci, za której oknami były tylko uginające się od wiatru modrzewie, brrr, niczym w "Wichrowych wzgórzach"

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od tomili Data Dodania: niedziela, 14 styczeń 2007 22:44:23
Tak zgadzam się z Tobą Lidio,te wiatry dały nam popalić ,zacząłem zastanawiać się czy nie nazywać POBIEDNEJ Wietrznym Miastem 2.
Osobiście tęsknie za białym (nie konietrznie 1,5m)puchem , być może na ferie jeśli wierzyć KRETOWI.

Ocena: 2 z 5 Gwiazdek! [2 z 5 Gwiazdek!]
od Lidka Data Dodania: niedziela, 14 styczeń 2007 18:54:40
Czyżby znowu ogarniało nas rozleniwienie?
Pobiedna od kilku dni dzielnie walczy z wielką wichurą! Domy, drzewa jęczą , gna się, spadają gałęzie. Niebezpiecznie jest chodzić, jeździć Na szczęście tylko nieliczne drzewa poddały się. Dla mieszkańców to nic nowego, miejscowość słynie z mocnych powiewów .
Może już wystarczy zawodzącego wiatru, fruwających liści, i wszystkiego co na jego drodze się znajdzie...?!
Pozdrawiam Lidka

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Lidka Data Dodania: niedziela, 07 styczeń 2007 01:43:25
Witam wszystkich, a szczególnie serdecznie nowy głos na forum. To bardzo miłe, gdy odzywają się absolwenci i wspominają lata spędzone w Pobiednej. Mam nadzieję, że STANKO zagości tu na stale. Forum jakby powoli budziło się do życia, coraz więcej
głosów, wpisów.. Szkoda tylko, ze odlegli sympatycy...jeszcze trochę zaspani..
Serdecznie pozdrawiam Lidka

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Renata Data Dodania: niedziela, 07 styczeń 2007 00:28:12
Ja również witam w Nowy Roku.
Cieszę się, że kolejny absolwent szkoły odezwał się. Mam nadzieję, śmiem twierdzić podobnie jak wszyscy tu piszący, że wizyta STANKO nie jest jednorazowa, że bedzie z nami wymieniać swoje myśli i wspomnienia.

Co nowego w Pobiednej? Chyba nie ma żadnych zewnętrznych oznak rewolucji. Okres świateczny skończył się, ale domy nadal są pięknie oświetlone. W remizie strażackiej odbyła się zabawa sylwestrowa i jak twierdzą "miejscowi" udana.
Dzisiejszy dzień sprzyjał spacerom. Było może troche wietrznie, ale ciepło i zupełnie nie tak, jak na styczeń przystało. Obeszłam dziś okolicę w nadziei na dobre zdjecie, ale w krajobrazie nic się nie zmienia. A może to tylko brak weny?
Nie mogę doczekać się już śniegu. Bardzo mi tego barkuje.Mimo, że jeżdżę samochodem i śnieg utrudnia poruszanie się, to ja czekam na śnieg! Niech wreszcie spadnie i przykryje wszystko co brzydkie i przykre, niech otuli miękką kołderką, niech wyciszy, uspokoi, i niech wreszcie zacznie się ten życzony przez wszystkich Dobry Szczęśliwy Nowy Rok.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od STANKO Data Dodania: sobota, 06 styczeń 2007 16:33:08
Witam wszystkich z Pobiednej w Nowym Roku 2007
Kiedyś mieszkałem w tej miejscowości i od czsu do czasu jestem tam
Dużym zaskoczeniem było dla mnie zobaczeniem starych zdięć
Szczególnie z szkoły do której kiedyś chodziłem
Gratuluje pomysłu założenia tej stroy jest OK

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Joanna Data Dodania: środa, 03 styczeń 2007 08:01:30
Lidko, wyjęłaś mi te słowa z ust. Również mam nieodparte wrażenie, że nasza strona popada w uśpienie. Nie możemy dopuscić do tego, by w końcu nikt tu nie pisał. Mam nadzieję, że to uśpienie tylko chwilowe, ze względu na świateczne zamieszanie. Może niektórzy z nas zrobiliby sobie noworoczne postanowienie, ze choćby 1 raz w tygodniu napiszą tu parę słów?
Zbliża się czas ferii szkolnych. Dla mnie to kolejne miłe wspomnienia związane z Pobiedną. Na "Prusa" miałam dosłownie "rzut beretem" z domu babci. Muszę jednak przyznać, że byłam wielką domatorką i trudno było wypędzic mnie na sanki. Jednak gdy się to w końcu Babci udało, to frajda była niesamowita. Wracałam mokra po pachy, z zaczerwienionymi policzkami. Buty suszyły się przy piecu, nie mówiąc o czapce i rękawiczkach ;-) Szkoda, że tegoroczna zima tak się opóźnia. Potem pewnie śnieg będzie leżał do maja ...

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Lidka Data Dodania: poniedziałek, 01 styczeń 2007 23:59:49
Wkroczyliśmy w Nowy Rok, który obiecujemy sobie, że będzie lepszy od poprzedniego.
Czas świąteczny minął.. Trzeba pomyśleć o małych przyziemnych sprawach , wszystko będzie powoli wracać do naturalnego porządku...Po porcji życzeń świątecznych użytkowników forum, może teraz także znajdziemy chwilkę, by napisać coś na stronie, która jakby popadła w uśpienie...Chętnie czytamy wiadomości, ale sami jakoś rzadko piszemy wymawiając się czasem, złym nastrojem., brakiem tematu..
.Może spróbujmy na nowo podjąć wątki, które tak intensywnie się rozwijały. Mam wrażenie, że bardzo daleko nam do siebie, że Pobiedna znowu stała się małą miejscowością zagubioną pośród lasów, gór i dolin.. Jeszcze nie tak dawno ta strona tętniła życiem, rozwijała się, była miejscem w „pól drogi” na spotkania te odległe i te bliskie. Może warto byśmy znowu troszkę czasu poświęcili na wspomnienia i aktualności.
Pobiedna jest teraz świątecznie przystrojona, zdjęć w galerii przybywa {co jedno to piękniejsze). Ciekawe zakątki przybrały inną szatę więc może zajrzyjmy na chwilę na stronę -miejsce, która jest przecież nasza, dotyczy nas, ma inspirować... i podzielmy się naszymi refleksjami, wspomnieniami. Pozdrawiam serdecznie licząc, że z Nowym 2007 Rokiem wstąpi w nas,, nowe ‘’,przyjazne zainteresowanie.
Lidka

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Elżbieta Radecka Data Dodania: poniedziałek, 25 grudzień 2006 16:20:59
Sympatykom Pobiednej odwiedzającym tę stronę oraz ich rodzinom i przyjaciołom życzę serdecznie:

Na scęście, na zdrowie, na tyn Nowy Rok!
Coby wom wypod z pieca bok!
Coby wom z pieca wypadła ruła!
Coby wom gaździno zhrubła!
Coby sie wom darzyły kury cubate, gęsi siodłate
Cobyście mieli telo wołków kielo w dachu kołków
Telo cielicek kielo w lesie jedlicek
Telo owiecek kielo mak mo ziorecek
Telo krów kielo w sąsieku plów
Coby sie wom darzyły konie z biołymi nogami
Cobyście orali śtyroma pługami
Jak nie śtyroma - to trzoma
Jak nie trzoma - to dwoma
Jak nie dwoma - to jednym
Ale co godnym!
Coby sie wom darzyły dzieci
- kielo przy piecu śmieci
W kozdym kątku po dzieciątku,
a na pościeli troje
Ino cobyście nie pedzieli, ze to ftore moje!
Coby wom nicego nie chybiało
Z roku na rok przybywało
A do reśty - cobyście byli scęśliwi i weseli
Jako w niebie janieli, haj!

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
Wyświetlono rekordy od 301 do 310 (z 936 znalezionych)
Stron: [<< Poprzednia]  ... 31  32  33  34  35  36  37  38  39  40 ...  [Następna >>] 
Powrót Napisz Recenzję
Informacje o regionie
Inne miejsca
Powiedz Znajomemu
 
Powiedz o tym miejscu komuś, kogo znasz.
Recenzje (1083) więcej
Pobiedna
FATMA nigdy nie była oddziałem innej firmy miała natomiast s ..
3 z 5 Gwiazdek!
Kursy walut
Ważniejsze linki
Kamery w sudetach
Pogoda dla Sudetów Zachodnich
Mapa radarowa Polski
Rozkład jazy PKP
MZK Jelenia Góra
PKS Jelenia Góra
KRY-CHAbis (przejazdy Jelenia - Wrocław)
Karkonosze ON-LINE
Sudety - Informator Turystyczny
Wyprawy w Sudety
Sudecki Informator Turystyczny
naszesudety.pl
Twoje Sudety
Miesięcznik "Sudety"
Sudety.it
SZKLARSKA PORĘBA - Baza noclegowa inf. turystyczne noclegi
Oficjalna strona miasta KOWARY
KarkoMega - nocleg w Karkonoszach i Górach Izerskich
Dolny Śląsk - Informacja Turystyczna
Karkonosze - informacje, noclegi, szlaki, miejscowości i historia
Przesieka - serwis internetowy
Borowice
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
PTTK Oddział "Sudety Zachodnie"
Dolny Śląsk jakiego nie znacie...
Książański Park Krajobrazowy,Książ,Park Krajobrazowy,Zamek Książ
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
Forum Górskie - 321gory
Banery
Jelenia Góra i okolice
Sudecka TopLista
Linki Pozycjonowanie
Jelenia Góra
Toplista YES
TOPLISTA STRON JELENIA GÓRA I OKOLICE!!
Najlepsze z Dolnego Śląska
Polskie góry - toplista
RANKING TURYSTYCZNYCH STRON INTERNETOWYCH
Najlepsze górskie strony
Darmowy katalog stron
....::::GŁOSUJCIE::::....
Czy podoba Ci sie ta strona ?
TakNie

Zobacz wyniki
Darmowy Katalog Stron
Słoneczny Katalog Stron
Katalog stron Sznurki
Katalog stron Grafbox
Darmowy Katalog Stron SEO
Prosty Darmowy Katalog Stron

darmowe liczniki
Copyright © 2003 osCommerce
Powered by osCommerceProfessional & updated by Robalek
Sponsor - "KKF" Jelenia Góra
Mojej siostrze " "