Sudety ZachodnieSudety ZachodnieSudety Zachodnie
  Top » Sudety Zachodnie » Miejscowości,
dzielnice,osady
» Pobiedna » Recenzje
Imieniny dziś obchodzą:
Bernard, Celina, Dobromił, Elżbieta, Hilary, Klemencja, Pelagia, Pelagiusz, Urszula, Wszebora,
Porozmawiaj na forumForumPorozmawiaj na forum
 |  Moje Konto
Kategorie
Drogi, trasy,
rozdroża
 (23)
Grupy skalne,
skały, skałki
 (55)
Miejscowości,
dzielnice,osady
 (61)
Przełęcze,doliny,
Obniżenia
 (35)
Rezerwaty Przyrody,
Parki
 (3)
Strumienie,rzeki,
stawy,mokradła
 (86)
Szczyty gór,
wzgórza,pagórki
 (108)
Zabytki przyrody,
kultury,ruiny
 (10)
Losowe zdjęcie
Proszowa - (Historia i Przemijanie) Nr.1
Proszowa - (Historia i Przemijanie) Nr.1
Autor/Przesłał: Zielnik
Regiony
Forum
Aktualnie na Forum:
1 gości
Temat: Ostatnia odpowiedź:
Chrośnica 29-08-2017 08:26
Anonymous
jura
Rozhledna Eliška Brak odpowiedzi
Dziwna tablica w Ciszycy Brak odpowiedzi
Wspomnienia ze Strażnicy WOP 11-02-2015 21:42
andrzej s.
Czwarte miejsce jeszcze w zasięgu – zależy to od Was Brak odpowiedzi
Ostatnio w albumie:

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:45

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:07:11

Tytuł Szkoła Podstawowa im. K. Makuszyńskiego w Pobiednej
Wysłał/a: RenataS
Wysłany: 09 01 2011 11:06:37
Co nowego? więcej
październik 2017
- Dzień jak codzień
- Dzień dzisiejszy
- Warto zobaczyć

News
2006-12-23 18:55:59


Czarci Zagajnik
Szybkie Wyszukiwanie
 
Wpisz słowo aby wyszukać miejsce.
Wyszukiwanie Zaawansowane
Szukaj w Google
Google
Informacje
Bibliografia
Ksiega Gości
Regulamin GOT
Dekalog Turysty Górskiego
Korzystanie z Serwisu
Kontakt
Pobiedna 401-474m n.p.m.
od ... Data Dodania: piątek, 20 kwiecień 2007 12:38:06
Sprawa przekaźnika telefonii komórkowej budzi coraz większe emocje. Stanowisko decydentów jest dziwne, jakby nie słyszeli argumentów. Rozmowy żadne, protesty są lekceważone i podważane. Nikt nikogo nie pyta. Wokół miejsca gdzie miałby stanąć przekaźnik są działki sprzedane przez gminę jako budowlane. Ten, kto chce wybudowac tu dom szuka ciszy, spokju, oddechu, przyrody itd .Z pewnością nie ucieszy go przekaźnik obok domu.Może warto zastanowić się i nad tym argumentem.
Kto czerpie zyski w tej sytuacji? Mieszkańcy? Eee... to chyba na końcu. Z pewnością właściciel działki, który nota bene nie mieszka w Pobiednej.Gmina? Zdanie mieszkańców nie jest brane pod uwagę. Pewnie protest zbyt słaby jeszcze.

Ocena: 4 z 5 Gwiazdek! [4 z 5 Gwiazdek!]
od Renata Data Dodania: czwartek, 19 kwiecień 2007 23:22:02
Serdecznie zapraszam do wziecia udziału w kolejnym Festynie Familijnym organizowanym przez SP w Pobiednej. Impreza odbywa się w rocznicę nadania imienia, zatem świętujemy również Dzień Patrona.Przypomnę, że jest nim Kornel Makuszyński. W tym roku festyn będzie przebiegać pod hasłem Bajkowe Postaci. Zaczynamy niespodziankami dla dzieci na Placu Wolnosci, po południu 28 kwietnia 2007r, następnie barwny korowód przejdzie ulicami Pobiednej na podwórko szkolne.Tam dalsze atrakcje dla dzieci i dorosłych. Zainteresowanych odsyłam do kalendarza.

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Lidka Data Dodania: czwartek, 19 kwiecień 2007 20:25:29
Kto uważa, że w Pobiednej marazm i nic się nie dzieje ten bardzo się myli. Przyszła wiosna a z nią chęć do aktywnego spędzania czasu. Takie możliwości dają zajęcia aerobiku odbywające się w szkolnej sali gimnastycznej .Grupa entuzjastek, pod kierunkiem bardzo sympatycznej profesjonalnej instruktorki, z przyjemnością „męczy się” rytmicznie ćwicząc. Dobra muzyka, przyjemna atmosfera, oderwanie się na trochę od codziennej rutyny....czego więcej chcieć?:-)

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Joanna Data Dodania: czwartek, 19 kwiecień 2007 08:52:38
Lidko, a nie udałoby się wrzucić do galerii zdjęcia wyremontowanego mostku koło szkoły??? Stokrotko -miejmy nadzieje, że Euro 2012 nie pochłoną wszystkich mozliwych pieniędzy i projekt kanalizacji nie zostanie wrzucony do szuflady ... Pobiedna już tak długo czeka na tę kanalizację ... Natomiast problem wszechobecnych śmieci dotyczy całej Polski. My Polacy jestesmy, wstyd to przyznac, narodem brudasów!!! Po ostatnim spacerze w poblizu naszego domu wróciłam bardziej wkurzona niż przed spacerem, który miał mnie zrelaksować. Wszędzie pełno śmieci, brudów, ludzie nie szanuja niczego. Co do przekaźnika - też nie zauważyłam problemu z zasięgiem w Pobiednej, chociaz byłam tam dawno. Poza tym nie mam nic przeciwko przekaźnikowi, chodzi tylko o rozsądna lokalizację! A tak w ogóle to wiosna jest piękna i dziękuje Renacie za cudowne zdjęcia kwitnących ławeczkowych czeresni!

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Stokrotka Data Dodania: czwartek, 19 kwiecień 2007 00:41:14
Joanno z kanalizacją trzeba nadal czekać. Według władz gminnych projekt jest gotowy, ale czeka na zielone światło w nowych funduszach unijnych. Szkoda, bo bez kanalizacji można zapomnieć o nowych drogach i chodnikach. Miejscowa rzeczka również woła o kanalizację.Jednak w tym wypadku nie wiem czy zmiany coś pomogą. Łużyca jest nie tylko zatruta ściekami, ale najzwyczajniej zaśmiecona.Ludzie wyrzucają do niej wszystko. Buty, kurtki, opony, lodówki, szyby samochodowe, naczynia, druty, a nad tym wszystkim królują worki foliowe. To paskudne. W tej sytuacji trudno cieszyć się z przekaźnika, zwłaszcza w proponowanym miejscu.Jestem na nie. Ku ścisłosci: nie mam żadnych problemów z zasięgiem, ale nie ma to nic do rzeczy.

Ocena: 4 z 5 Gwiazdek! [4 z 5 Gwiazdek!]
od Lidka Data Dodania: wtorek, 17 kwiecień 2007 21:29:06
Kolejne inwestycje w Pobiednej!!! Dzięki Radzie Sołeckiej doczekaliśmy się remontu pięknego mostka vis a vis szkoły. Ulewne deszcze, zimy i przede wszystkim ząb czasu mocno nadwyrężyły konstrukcje. Obawialiśmy się o bezpieczeństwo , szczególnie dzieci idących do szkoły. Teraz ten naprawiony malowniczy mostek zyskał barierki i prezentuje się bardzo okazale. Brawa dla gospodarzy wsi i wykonawców . Podobno to nie będzie jedyny mostek, którym się zdecydowano zająć :-).

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od wigandsthaler Data Dodania: wtorek, 17 kwiecień 2007 16:49:26
Witam,
Bardzo mnie ucieszyła wiadomość o przekaźniku telefonicznym.
Zawsze mam w Pobiednej problemy z zasięgiem, zazwyczaj obsługuje mnie czeska sieć :-(

Co do szkodliwości - są normy na moc nadajników i odległości od zabudowań mieszkalnych.
"anteny satelitarne powodują choroby mieszkańców" cytuje z pamieci fragment kazania w Czerniawie (ponad 10 lat temu, ale trudno takie rzeczy zapomnieć). Czy ktoś zapamiętał dokładnie, jakie choroby? ;-)

Pozdrawiam
Wigandsthaler.

p.s. Pobiedna nalezy do parafii Czerniawa, więc chyba na temat ;-)

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Stokrotka Data Dodania: wtorek, 17 kwiecień 2007 09:00:10
Dobry pomysł Joanno, żeby zapytać księdza. Grobowce naprawdę warte zachowania, jednak miejsc wołających o ratunek jest wiele, a konserwator zabytków, (znamy, znamy ze słyszenia)..no cóż..nie daje chyba rady:-)...i nie daje też środków. Na renowację muru okalającego cmentarz również nie udało się nic uzyskać, zatem gmina wzięła to zadanie na siebie. Poczekajmy jednak,aż słowo stanie się faktem.

Ocena: 4 z 5 Gwiazdek! [4 z 5 Gwiazdek!]
od Joanna Data Dodania: wtorek, 17 kwiecień 2007 08:26:11
Same dobre wiadomości od Stokrotki! Dzięki! To dobrze, że władze gminne nie zapominają o Pobiednej (ciekawe co z kanalizacją???). Byłoby cudownie, gdyby ktoś jeszcze zajął się tymi niszczejącymi wspaniałymi grobowcami. To pewnie zadanie dla konserwatora zabytków. Sprawdziłam, że Pobiedna należy do Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków we Wrocławiu - Delegatura w Jeleniej Górze kierownik: Wojciech Kapałczyński, ul. 1 Maja 23, 58-500 Jelenia Góra, tel.: 0 75 752 68 65. Kto wie, może udałoby się je trochę podremontować ... Powiem Wam szczerze, że grobowce na Cmentarzu Rakowickim w Krakowie nie są tak piękne, jak te w Pobiednej. Stokrotko, ja równiez wątpię, żeby ktokolwiek chciał wysyłać lub otrzymać widokówke z Cmentarzem ;-) (no chyba, że ktos ma takie dziwne upodobania jak ja - bardzo lubię spacerować po starych cmentarzach ;-) Ale już zdjęcia może i są u kogoś dostepne. Pytałaś Waszego Księdza????

Ocena: 5 z 5 Gwiazdek! [5 z 5 Gwiazdek!]
od Stokrotka Data Dodania: wtorek, 17 kwiecień 2007 00:45:20
Dach Pałacu jest remontowany.Czy szybko? Nie wiem.Pośpiechu tam nie widać. Dobrze jednak, że ktoś zajął się tym.Czas najwyższy.
Pozostając w klimacie remontów; władze gminne szykuja środki na odbudowę uszkodzonego przez czas (głównie) i niedbałość- muru cmentarza. Ostatnio często zapada się w różnych miejscach. Odbudowany ma być kamienny, tak jak teraz.
Czy ktoś spotkał się z pocztówką, zdjeciem przedwojennym, które przedstawiałoby cmentarz sprzed wojny? Ciężko trafić.To jasne! Kto wysłałaby pocztówkę z życzeniami z widokiem cmentarza?

Ocena: 4 z 5 Gwiazdek! [4 z 5 Gwiazdek!]
Wyświetlono rekordy od 231 do 240 (z 936 znalezionych)
Stron: [<< Poprzednia]  ... 21  22  23  24  25  26  27  28  29  30 ...  [Następna >>] 
Powrót Napisz Recenzję
Informacje o regionie
Inne miejsca
Powiedz Znajomemu
 
Powiedz o tym miejscu komuś, kogo znasz.
Recenzje (1083) więcej
Pobiedna
Pani Theddy Martwiła mnie Pani długa nieobecnośc na naszym ..
5 z 5 Gwiazdek!
Kursy walut
Ważniejsze linki
Kamery w sudetach
Pogoda dla Sudetów Zachodnich
Mapa radarowa Polski
Rozkład jazy PKP
MZK Jelenia Góra
PKS Jelenia Góra
KRY-CHAbis (przejazdy Jelenia - Wrocław)
Karkonosze ON-LINE
Sudety - Informator Turystyczny
Wyprawy w Sudety
Sudecki Informator Turystyczny
naszesudety.pl
Twoje Sudety
Miesięcznik "Sudety"
Sudety.it
SZKLARSKA PORĘBA - Baza noclegowa inf. turystyczne noclegi
Oficjalna strona miasta KOWARY
KarkoMega - nocleg w Karkonoszach i Górach Izerskich
Dolny Śląsk - Informacja Turystyczna
Karkonosze - informacje, noclegi, szlaki, miejscowości i historia
Przesieka - serwis internetowy
Borowice
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
PTTK Oddział "Sudety Zachodnie"
Dolny Śląsk jakiego nie znacie...
Książański Park Krajobrazowy,Książ,Park Krajobrazowy,Zamek Książ
Strona o turystyce rowerowej, Sudety, Jelenia Góra
Forum Górskie - 321gory
Banery
Jelenia Góra i okolice
Sudecka TopLista
Linki Pozycjonowanie
Jelenia Góra
Toplista YES
TOPLISTA STRON JELENIA GÓRA I OKOLICE!!
Najlepsze z Dolnego Śląska
Polskie góry - toplista
RANKING TURYSTYCZNYCH STRON INTERNETOWYCH
Najlepsze górskie strony
Darmowy katalog stron
....::::GŁOSUJCIE::::....
Czy podoba Ci sie ta strona ?
TakNie

Zobacz wyniki
Darmowy Katalog Stron
Słoneczny Katalog Stron
Katalog stron Sznurki
Katalog stron Grafbox
Darmowy Katalog Stron SEO
Prosty Darmowy Katalog Stron

darmowe liczniki
Copyright © 2003 osCommerce
Powered by osCommerceProfessional & updated by Robalek
Sponsor - "KKF" Jelenia Góra
Mojej siostrze " "